• Conec la utilitat de la inutilitat. I tinc la riquesa de no voler ser ric.
  • Joan Brossa, Epíleg de La memòria encesa (1998)

Actualitat

El número 301 en venda a les llibreries


Amb l'editorial "Reparar el món. La literatura catalana i el procés" a càrrec de Xavier Pla, encetem el número 301 de la Revista que, a finals d'aquest mes de març es començarà a enviar als subscriptors i a distribuir a les llibreries i punts de venda habituals.
En el pròxim número hi trobarem, també, els articles de Joan Ramon Resina i Vicenç Villatoro a la secció d'Opinió.
A la secció de Mirador hi tenim temes de llengua, art, literatura i ball, museística i economia: Gemma Caballer ens porta "Josep Maria Trias peitx: un català entre els quàquers", Maria Toldrà signa un article dedicat a Eulàlia Duran titulat "La renovació dels estudis sobre la història de la cultura catalana a l'edat moderna". Aleix Cort ens present aun original article que barreja la poesia de Foix amb el ball "És quan plou que ballo sol. J.V. Foix a través del ball, una primera aproximació".
Frederic Ribas ens parla de capitalisme, en un article titulat, precisament, "About capitalism. For whom the bell tolls" i Eusebi Casanelles, repassa "El sistema territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya: un projecte d'estat". Joaquim Arenas parla dels inicis de l català a l'escola "L'epopeia cívica de recuperar el català a l'escola, fonament de l'escola catalana". David Paloma clou la secció de mirador amb "La concreció de la llengua estàndard: algunes observacions sobre l'herència del Congrés de Cultura Catalana".
A l'espai dedicat a inèdits hi trobem una carta de Joan Subias Galter a Salvador Dalí, que ens presenta i contextualitza Joaquim Nadal. A l'apartat Diàlegs, Xènia Bussé conversa amb els escriptors Joaquim Carbó i Tina Vallès a "Els fils que trenen generacions de lectors". A la Revista de les Arts, Eva Vàzquez ens presenta "El Noucentisme a Girona: una revisió" i finalment, encapçalant la Revista dels Llibres, Carme Gregori parla de "La construcció del llegat intel.lectual de Josep Massot i Muntaner: la sèrie "Escriptors i erudits contemporanis "(1996-2013).
A l'Espai de Lectura hi tenim ressenyes que signen David Ginard Féron, Jseop Lluís Martín Berbois i Frederic Ribas.
El número 301 s'acaba amb un índexs dels article apareguts als números corresponents a 2017, del 297 al 300, així com els llibres editats per la Revista durant el mateix any.

El número 301 en venda a les llibreries
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar