• Conec la utilitat de la inutilitat. I tinc la riquesa de no voler ser ric.
  • Joan Brossa, Epíleg de La memòria encesa (1998)

Actualitat

Quim Torra, 131è president de la Generalitat de Catalunya, deixa la direcció de la Revista de Catalunya

L’advocat i editor Joaquim Torra i Pla ha estat escollit el 131è president de la Generalitat de Catalunya, i per això ha comunicat oficialment al patronat, consell de redacció i comitè assessor de la Revista de Catalunya que deixa la direcció per poder-se dedicar intensament a la nova tasca que li és encomanada: presidir i governar el país. És la primera vegada a la història que un director de la nostra revista arriba a la presidència de la Generalitat.

L’editor d’Acontravent accedí a director de la Revista de Catalunya el juliol del 2015 en substitució de l’historiador Josep Maria Roig Rosich. Així, ha estat gairebé tres anys dirigint la veterana revista, tres anys en què s’han produït una sèrie de canvis que han ajudat a consolidar més la publicació.

Amb Torra al capdavant, la Revista de Catalunya ha vist com es recuperava Edicions de la Revista de Catalunya de l’època de Max Cahner, i els dos volums monogràfics anuals passaven a tenir forma de llibre i un nou disseny amb portades més atractives. Durant aquests anys també s’ha renovat el disseny dels números ordinaris de la Revista, on es destaquen alguns dels col·laboradors de cada número a la portada. Des del vessant comunicatiu, amb l’entrada del nou director s’obrí un compte de Twitter i es renovà el lloc web.

Si Roig Rosich va celebrar els 90 anys de la Revista com a director, Torra i el seu equip commemoraven, fa pocs mesos, el número 300 de la nova etapa de la Revista de Catalunya (començada el 1986) amb un dossier històric especial sobre la nostra trajectòria. Perquè cal tenir present que l’antiga etapa (1924-1967) comptà amb 106 números.

Durant aquests tres anys també s’han incrementat el nombre de nous subscriptors i s’ha encetat l’elaboració dels índexs d’autors i articles de tots els números de les dues etapes de la Revista de Catalunya, una tasca que caldrà completar en els propers mesos.

I no cal dir que la qualitat i el nivell dels articles publicats també han estat norma en l’etapa que ell ha dirigit, igual que les etapes anteriors.

El patronat, el consell de redacció i el comitè assessor de la Revista de Catalunya desitgem molts encerts i molta sort al nou president de la Generalitat i esperem que sota la seva presidència es pugui anar construint, pas a pas i amb el temps que es necessiti, el nou estat català.

Quim Torra, 131è president de la Generalitat de Catalunya, deixa la direcció de la Revista de Catalunya
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar