• Conec la utilitat de la inutilitat. I tinc la riquesa de no voler ser ric.
  • Joan Brossa, Epíleg de La memòria encesa (1998)

Actualitat

Ja ha sortit el llibre Pompeu Fabra: llengua, civisme, país

El volum, coordinat per Lluís Duran i Jordi Manent, que compta amb un total de vint col·laboradors, desvela algunes novetats sobre la vida del nostre genial lingüista i la seva actuació cívica, intel·lectual i patriòtica.

Enguany sortiran fins a una desena de llibre sobre la figura de Pompeu Fabra. I és que en aquest Any Fabra 2018, el qual commemorem el 150è aniversari del seu naixement i els 70 anys de la seva mort, i els 100 anys de la seva Gramàtica catalana, tot el país en bloc s’ha abocat amb entusiasme a aquesta sana celebració que actua com a bàlsam nacional després dels ignominiosos fets ocorreguts com a conseqüència de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre passat.

A Pompeu Fabra: llengua, civisme, país, el lector descobrirà aspectes desconeguts o molt poc treballats a l’entorn de la seva figura i, concretament, del seu vessant cívic. Coneixem molt el Fabra lingüista, però poc el Fabra cívic. Per exemple, el llibre fa noves aportacions pel que fa a la seva faceta política com a candidat a eleccions (amb un resultat bastant decebedor), a les peripècies del seu títol d’enginyer, al ressò de la seva mort a Catalunya i als condols que la família rebé d’arreu del món. A més, hi ha un article que ressegueix amb atenció la relació de Fabra amb els escriptors i lingüistes de les terres de parla catalanovalenciana, un altre que ens explica les diverses rutes, el nomenclàtor i el marxandatge fabrià i també un article que fa balanç dels estudis fabrians del 1998 fins avui. Entre d’altres col·laboracions, el volum dedica un dossier especial a l’Any Fabra 1968, del qual celebrem els 50 anys.

Aquest és el primer llibre dels dos monogràfics del 2018 que publica anualment les Edicions de la Revista de Catalunya. Abans que acabi l’any els lectors es delectaran amb el segon volum: La República de les Lletres, coordinat per Xènia Bussé.

Barcelona, 20 de setembre del 2018

Ja ha sortit el llibre Pompeu Fabra: llengua, civisme, país
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar