• Conec la utilitat de la inutilitat. I tinc la riquesa de no voler ser ric.
  • Joan Brossa, Epíleg de La memòria encesa (1998)

Actualitat

Record de Teresa Rovira

El 13 de desembre de 1918 naixia Teresa Rovira i Comes. Aquesta bibliotecària, exiliada i filla d’Antoni Rovira i Virgili sempre va vetllar per la continuïtat de la Revista de Catalunya d’ençà de la seva refundació el 1986, gràcies a l’impuls de Max Cahner.

Des de la Revista de Catalunya volem recordar i posar en valor la figura d’una senyora que estimava els llibres, i per això en el número 304 (octubre-novembre-desembre de 2018) la també bibliotecària Assumpció Estivill fa un repàs de la seva trajectòria per commemorar els 100 anys del seu naixement. Estivill, que la va tractar i conèixer amb profunditat, escriu un article en què homenatgem la senyora Rovira i li agraïm la seva dedicació al país, la cultura i la llengua catalana.

A la fotografia, Joan G. Codina (gerent), Josep Maria Roig Rosich (director de la Revista entre el 2012 i el 2015) acompanyen Teresa Rovira en una visita a casa seva, juntament amb d’altres, el 9 de novembre del 2013.


Desembre de 2018

Record de Teresa Rovira
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar