• La literatura, la pintura, la música... tenen moltíssimes regles, però no n'hi ha cap que sigui obligatòria
  • Enric Casasses. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2020)

Actualitat

L’Assemblea de Catalunya, 50 anys després i molt més en el número 314

L’Assemblea de Catalunya, 50 anys després


El dossier del número 314 de la Revista de Catalunya, corresponent al segon trimestre del 2021, està dedicat a la commemoració del cinquantenari de la constitució de la clandestina Assemblea de Catalunya. L’acte va tenir lloc a la parròquia de Sant Agustí, al barri del Raval de Barcelona, el 7 de novembre del 1971. L’Assemblea va ser l’òrgan d’acció unitària dels partits polítics il•legals i de les associacions culturals i cíviques que lluitaven a favor de la democràcia i del reconeixement dels drets del poble català. El lema «Llibertat, amnistia, Estatut d’autonomia» resumia els punts mínims d'acord que havien assolit les diferents sensibilitats polítiques i socials que formaven part de l’Assemblea. Aquest dossier el constitueixen quatre articles. El primer és la crònica de la jornada i està escrit per Joan Safont, periodista i historiador, subdirector de la Revista. Els tres restants son obra de Magda Oranich, Joan-Ramon Colomines-Companys, i Andreu Mayayo, tres de les persones que van participar en aquella assemblea inaugural.

Aquest número de la Revista inclou, entre altres, un article de l’arquitecte Josep ACEbillo sobre el futur urbanístic de Barcelona i Catalunya –en una línia molt crítica en relació a la situació actual; el recordatori, a càrrec d’Enric Pujol, del cinquantenari de la mort de l’historiador Ferran Soldevila; una entrevista d’Adolf Beltran al periodista i escriptor Vicenç Villatoro; una reflexió sobre el cinema actual a càrrec d’Octavi Martí; una anàlisi de la situació de l’esmalt al foc a Catalunya escrit per Núria López Ribalta, una de les grans especialistes en el tema; i un article del filòleg Ricard Fité sobre la versió al català actual del Tirant lo Blanc feta per Màrius Serra.

L’Assemblea de Catalunya, 50 anys després i molt més en el número 314
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar