• La literatura, la pintura, la música... tenen moltíssimes regles, però no n'hi ha cap que sigui obligatòria
  • Enric Casasses. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2020)

Actualitat

Vigència de Josep Carner. El nou monogràfic de la revista

Josep Carner i Puig-Oriol (1884 - 1970) fou un escriptor i intel•lectual que destacà per la seva fina ploma i que esdevingué un clar referent del món cultural i polític del seu temps. Aquest volum, titulat Vigència de Josep Carner, coordinat pel filòleg Jordi Manent, pretén trobar un equilibri entre la divulgació i l’aprofundiment de la vida i l’obra d’un dels personatges més rellevants de la Catalunya del segle XX en l’escaiença del 50è aniversari de la seva mort. S’hi tracta el Carner poeta, el prosista, el traductor, el dramaturg, el periodista, el diplomàtic i l’ideòleg noucentista. I s’hi estudien aspectes inèdits o poc analitzats de la vida i l’obra del poeta i s’analitzen, per exemple, amb força precisió, els motius de per què Carner no va obtenir ni el premi Nobel –aquí des de la visió sueca– ni el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
Al costat del polític Enric Prat de la Riba, “seny ordenador de Catalunya”, i del lingüista Pompeu Fabra, “seny ordenador de la llengua catalana”, Carner es converteix en defensor i propagador de les idees polítiques i morals del primer i de la codificació lingüística del segon a través de fets, actituds i publicació de llibres i articles en multitud de capçaleres. I és que Carner també ens interpel•la pel que fa al model literari de la llengua i com un recreador impenitent del llenguatge en la poesia i la prosa. Aquell jovenet que despuntà prematurament esdevindria aviat Mestre en Gai i Saber i Príncep dels Poetes. Fou un model d’intel•lectual, un constructor de país, figures sempre necessàries, encara que siguin mínimament controvertides.

Aquesta obra col•lectiva és un volum que va més enllà de l’estudi estrictament literari i s’enfoca també des del prisma històric, ja que la vida i l’obra de Carner no tan sols té transcendència literària, sinó que també la té cultural, política i, per tant, històrica. És important i urgent divulgar la vida i l’obra del poeta entre les noves generacions i reivindicar-ne la difusió del seu llegat literari. Aquest és l’objectiu de Vigència de Josep Carner.

Vigència de Josep Carner. El nou monogràfic de la revista
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar