• Conec la utilitat de la inutilitat. I tinc la riquesa de no voler ser ric.
  • Joan Brossa, Epíleg de La memòria encesa (1998)

Actualitat

Carta de la Revista de Catalunya al Rector de la URV

Dr. Francesc Xavier Grau, Rector Magnífic de la URV

En nom del Sr. Albert Manent, president del Patronat de la Fundació Revista de Catalunya, i en el meu propi, director de la Revista de Catalunya i professor de la URV, ens adrecem a vostè per manifestar el nostre descontentament i la nostra protesta davant l’acord pres per l’Ajuntament de Tarragona de proposar el canvi de nom de la Universitat.
Creiem que el nom de “Rovira i Virgili” té prou prestigi i rellevància intel•lectual (entre moltes altres iniciatives va fundar el 1924, en plena dictadura, la Revista de Catalunya) com per identificar una Universitat. Creiem també que la proposta significa una ingerència en l’autonomia universitària i respon a uns criteris provincians que, en lloc d’enaltir la institució, la menystenen.
És per totes aquestes raons i altres, que la Revista de Catalunya us vol manifestar la seva actitud de protesta, alhora que ens posem a la disposició d’aquest rectorat per donar-li suport i fer el que calgui per mantenir el nom de la URV.

Molt atentament
Albert Manent i Segimon – President del Patronat de la Fundació Revista de Catalunya
Josep M. Roig i Rosich – Director de la Revista de Catalunya. Professor de la URV

Carta de la Revista de Catalunya al Rector de la URV
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar