• La literatura, la pintura, la música... tenen moltíssimes regles, però no n'hi ha cap que sigui obligatòria
  • Enric Casasses. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2020)

Qui som

La Revista de Catalunya no solament té un passat de prestigi i de rigor intel·lectual, sinó també un projecte de futur. Des del 1924 fins ara ha superat alts i baixos, crisis molt fondes i moments de popularitat i d'influència en l'àmbit cultural remarcables. Ara es troba en una d'aquestes fases de superació i de compromís renovat amb la societat catalana. El seu futur depèn de tots, dels qui la fan i dels qui l'han de fer possible llegint-la, difonent-la i subscrivint-s'hi. No hauríem de permetre que se silenciés una veu catalana oberta al món que parla de nosaltres i de tots d'una manera intel·ligent i seriosa. Estem convençuts que la història i el significat d'aquesta capçalera bé valen tots els esforços.

Segurament el repte més problemàtic és l'econòmic, i aquí sí que voldríem confiar en la col·laboració i complicitat dels potencials nous lectors-subscriptors. Ens agradaria ser capaços de poder convocar als bons escriptors, historiadors, artistes, economistes, cinèfils, fotògrafs, etc. del país, que els tenim, i de fora per tal que aportin les seves reflexions a aquesta revista, que la sentin com a pròpia i que entenguin que és una aposta a favor de la vigorització de la cultura catalana a la qual potser no li falta vitalitat però sí penetració, estímul i fe en ella mateixa. Els noms dels que han volgut acceptar formar part del patronat de la Fundació, de l'equip directiu, del consell de redacció i del comitè assessor –tots de vàlua prou reconeguda–, crec que avalen la proposta que presentem. Voldríem que la Revista de Catalunya estigués present a totes les biblioteques públiques i privades, a les cases dels professionals i dels interessats en la cultura del país esperant que no desapareguin més revistes de pensament en català. Sabem que depèn de nosaltres, però no només de nosaltres. – J.M. Roig i Rosich


Equip de direcció

Agustí Pons. Escriptor i periodista – director

Consell de redacció

Xènia Bussé – Periodista
Lluís Duran – Historiador
Frederic Ribas – Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials
Joan Safont – Historiador
Dra. Queralt Solé – Doctora en Història. Professora de la Universitat de Barcelona
Vicenç Villatoro – Periodista i escriptor

Comitè assessor

Dr. Cèsar Calmell i Piguillem – Musicòleg i professor de la UAB
Dr. Josep M. Domingo – Professor de la Universitat de Lleida
Dr. Francesc Fontbona – Historiador de l'art. Membre de l'Institut d'Estudis Catalans
Pilar Garcia Sedas – Llicenciada en Filosofia i Lletres i Filologia Catalana per la UB. Crítica literària
Dr. Josep Murgades – Catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona
Dr. Josep Maria Sans Travé – Historiador i arxiver. Acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona
Dr. Antoni Simon – Catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona
Dr. Jaume Sobrequés – Historiador. Catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona
Vicenç Villatoro – Escriptor


Correcció: Maria Mercè Riu  i Codinach

Disseny de la Revista: Josep Palàcios

Maquetació de la Revista: L'Apòstrof SCCL

Logo del web: Estudi Muto

Confecció del web: Arnau Campamà

Redacció: revistadecatalunya @ gmail.com

Amb el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Obra Social "La Caixa".

 

Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar