100 anys de la Revista de Catalunya

La Revista de Catalunya celebra 100 anys amb una exposició, una antologia d’articles i diverses activitats al territori i a l’exterior.
La publicació, fundada per Antoni Rovira i Virgili l’any 1924, ha reivindicat la importància del seu llegat històric sense oblidar la vocació de projectar-se al futur. El centenari de la Revista de Catalunya és una de les efemèrides escollides com a commemoració oficial del Govern aquest 2024.
Entre els actes previstos, hi ha una exposició sobre la història de la revista, que es farà a la Biblioteca de Catalunya durant els mesos de febrer a abril de 2025, i diverses activitats i taules rodones arreu del territori, amb actes a Barcelona, Tarragona, el Vendrell o Port de la Selva. També es faran activitats a l’exterior, amb jornades a Siena, Glasgow, Ciutat de Mèxic o París.
A la vegada, s’editaran diverses publicacions especials sobre el centenari, com el volum Història de la Revista de Catalunya (1924-2024), o una antologia d’articles amb edició bilingüe (català – anglès) amb l’objectiu d’internacionalitzar la revista i donar a conèixer les signatures de relleu que hi han contribuït al llarg dels anys.
El centenari també inclou la digitalització dels números de la revista publicats entre el 1986 i el 2024, així com simposis i jornades d’estudis organitzades en col·laboració amb la Càtedra Josep Anton Baixeras de la Universitat Rovira i Virgili, la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, l’Institut d’Estudis Catalans, Biblioteques Públiques, entre d’altres.

En vull veure més+