Dossier: Tornem a Joan Fuster

Lluïsa Julià: Presentació
Enric Sòria: Joan Fuster o la llibertat del diàleg
Xavier Serra: Les idees polítiques de Joan Fuster
Vicent Partal: Una lectura anticolonial de «Nosaltres, els valencians»

En el número 321 (gener-febrer-març), el primer de l’any 2023, encetem una nova fórmula de dossier monogràfic. Es tracta d’una secció els textos de la qual seran avaluats per experts i aplegarà regularment articles entorn d’un tema, una qüestió o una personalitat específica per mostrar-ne angles desconeguts o aspectes candents, a partir de la reflexió rigorosa. D’aquesta manera, la Revista de Catalunya, que sempre ha estat un lloc de referència per part dels estudiosos, també normalitza aquest vessant que altres anomenarien «científic», però que per a nosaltres representa més aviat un aprofundiment per atiar i mantenir viu el debat i no pas per relegar-lo al racó polsós d’un despatx acadèmic.

Així, doncs, sembla ben acordat que iniciem aquest apartat amb una prova general, una mena de dossier 0 dedicat a Joan Fuster, l’assagista en català més important del segle xx, que segueix interpel·
lant-nos i provocant-nos a distància. N’és l’ocasió la commemoració del centenari del seu naixement (1922 – 2022), que ja ha donat lloc a múltiples actes, conferències i publicacions.

COMPARTEIX