Es publica: Marià Manent: lectures d’un clàssic modern

Edicions de la Revista de Catalunya ha publicat el monogràfic titulat Marià Manent: lectures d’un clàssic modern, una revisió de totes les principals facetes de la trajectòria intel·lectual del poeta noucentista. El llibre ha estat coordinat per Francesco Ardolino, Jordi Manent, Jordi Marrugat i Andrea Montoya, i hi participen un total de disset autors que tracten aspectes tan diferents com el dietari, la poesia, l’antologia, la relació/influència d’alguns poetes anglesos, la traducció, els estudis d’art i les tertúlies literàries. En el volum s’hi recullen diversos articles, entre els quals totes les ponències que van tenir lloc el 4 d’octubre del 2023 a la “Jornada Marià Manent, amb motiu dels 125 anys del naixement del poeta”, organitzada pel departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. També hi ha espai per tractar aspectes actuals sobre la patrimonialització del llegat literari de Manent, com les rutes literàries o el Premi de poesia Marià Manent, que es va crear a Premià de Dalt el 1975. El llibre es complementa amb una bibliografia actualitzada sobre la seva obra i una galeria d’imatges.

Aquest és un volum on la trajectòria literària i cultural de Manent es tracta des dels 360 graus i des de diferents perspectives, a més d’actualitzar-ne la recepció de la seva obra. Tal com recull la contraportada, “la voluntat d’aquest volum monogràfic és la de mostrar la vigència del llegat de Marià Manent” (al final de la notícia podreu veure el sumari). El llibre ha comptat amb el suport de la família Manent, la Fundació La Caixa, la Universitat de Barcelona, el PEN Català i els ajuntaments de l’Aleixar, Premià de Dalt i Viladrau.

La publicació se suma a un seguit d’activitats que celebren els 125 anys del naixement del poeta, i que es desenvoluparan entre el 2023 i el 2024. En aquest sentit, el proper dissabte 8 de juny, a les 11 h, tindrà lloc a Premià de Dalt un acte d’agermanament literari entre Premià de Dalt i els pobles de Viladrau i l’Aleixar. L’acte és obert a tothom. La figura que unirà aquest agermanament és el poeta i traductor Marià Manent i Cisa, el qual va viure algunes temporades a totes tres poblacions. Podeu trobar més informació aquí (cliqueu)  i aquí (cliqueu).

També cal destacar que des de fa poc temps la família Manent ha fet públic un web que recull informació, del passat i del present, de la vida i obra de Marià Manent i el seu fill Albert Manent. El web anirà incorporant nova informació gradualment. En aquest enllaç podeu consultar el sumari d’aquest monogràfic: Marià Manent: lectures d’un clàssic modern

COMPARTEIX