Entrevista a Sir Paul Preston

Josep Lluís Martín i Berbois entrevista Sir Paul Preston, historiador de referència amb estudis fonamentals sobre la Guerra Civil, el Franquisme i les relacions entre Espanya i Catalunya. En la seva conversa, trobem també el Preston més personal que es deté a parlar sobre els seus orígens i del pes de les raons biogràfiques en l’elecció dels seus estudis i de la seva trajectòria.

Us oferim un fragment en obert “d’aquest hispanista enamorat de Catalunya” i ha contribuït a l’estudi de la història d’Espanya i Catalunya en els períodes de la Segona República, la Guerra Civil, l’exili republicà, el franquisme i la Transició. Preston és doctor en Història per la Universitat d’Oxford i catedràtic d’Història Contemporània Espanyola i durant vint-i-cinc anys director del Cañada Blanch Centre per a l’Estudi de l’Espanya Contemporània i de l’Observatori Català a la London School of Economics & Political Science.

És doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili. En el seu discurs d’investidura va manifestar que la URV, Tarragona i Catalunya són “tres espais de gran importància en la seva vida”.

COMPARTEIX