Xavier Serra ens parla de Joan Fuster

Nova Secció: “Dossiers monogràfics”

Es tracta d’una secció els textos de la qual seran avaluats per experts i aplegarà regularment articles entorn d’un tema, una qüestió o una personalitat específica per mostrar-ne angles desconeguts o aspectes candents, a partir de la reflexió rigorosa. D’aquesta manera, la Revista de Catalunya, que sempre ha estat un lloc de referència per part dels estudiosos, també normalitza aquest vessant que altres anomenarien «científic», però que per a nosaltres representa més aviat un aprofundiment per atiar i mantenir viu el debat i no pas per relegar-lo al racó polsós d’un despatx acadèmic.

Us oferim la lectura en obert de l’article de Xavier Serra que forma part del Dossier indexat “Tornem a Joan Fuster”, corresponent al número 321 (gener – febrer – març 2023).

Aquest primer dossier – que podriem considerar com el número (0) és el tret de sortida d’una prova general que tindrà continuïtat al llarg de l’any encetant noves temàtiques el tractament de les quals s’apropa a la investigació científica. En aquesta ocassió l’hem dedicat a l’assagista en català més important del segle xx, que segueix interpel·lant-nos i provocant-nos a distància.

Bona lectura!

 

 

 

COMPARTEIX