La Mancomunitat de Catalunya. Amb motiu d’un centenari

El 28 de maig, en el marc del cicle de conferències organitzades per Òmnium Cultural, vam fer una presentació a l’Arxiu Nacional de Catalunya en el qual hi van participar Mercè Conesa, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Josep M. Roig i Rosich, coordinador del volum i director de la revista i, per Joan Tres, membre de la junta d’Òmnium a Sant Cugat i secretari de redacció de la RdC.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la revista ha volgut dedicar aquest primer extraordinari del 2014 a celebrar el centenari d’aquesta institució històrica. El volum, amb més de 300 pàgines, compta amb la participació de vint-i-quatre investigadors, especialitzats en el tema que aborden la magna obra que La Mancomunitat de Catalunya (1914-1924) va desplegar a tot el territori català des de diverses vessants: política d’infrastructures, creació d’institucions nacionals, gestió econòmica, l’evolució del catalanisme i, el paper dels intel·lectuals, entre altres, així com les figures cabdals en el seu impuls: Enric Prat de Riba i Antoni Puig i Cadafalch. El volum s’estructura en cinc apartats: “La Mancomunitat de Catalunya. Un primer pas”, “Aproximació Històrica”; “L’obra feta”; “Petjades de futur” i “La liquidació de la Mancomunitat”. El número ha estat coordinat per Josep M. Roig i Rosich, director de la RdC.

Us oferim en obert la lectura de la presentació del volum a càrrec de Josep M. Roig, coordinador del volum i, actual president del Patronat Revista de Catalunya.

COMPARTEIX