Us convidem a veure la presentació del volum dedicat a Joan Coromines

El Servei d’Audiovisuals de l’IEC ha editat i ha penjat al Canal YouTube de l’Institut l’enregistrament de la presentació de l’obra Joan Coromines, vida, obra i circumstàncies. Es pot veure en aquest enllaç:

Presentació de l’obra Joan Coromines, vida, obra i circumstàncies

31-07-2023

Secció Filològica

https://youtu.be/TixXx8agMMs

__________________________________________________________________________________________

LA PRESENTACIÓ ES VA CELEBRAR EL DIMECRES 28 DE JUNY A LA SEU DE L’IEC

La Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Fundació Revista de Catalunya i la Fundació Pere Coromines es complauen a
convidar-vos a la presentació de l’obra Joan Coromines, vida, obra i circumstàncies, monogràfic d’Edicions de la Revista de Catalunya
coordinat per Josep Ferrer i Joan Pujadas. L’acte tindrà lloc el dimecres 28 de juny, a les 18.30 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).  

Participaran en l’acte Nicolau Dols, president de la Secció Filològica;
José Enrique Gargallo, membre de la Secció Filològica;
Josep Maria Roig Rosich, president de la Fundació Revista de Catalunya;
Carles Duarte, president de la Fundació Pere Coromines,
i Josep Ferrer i Joan Pujadas, coordinadors del volum.

Les inscripcions per a l’assistència presencial i virtual s’han de fer mitjançant aquest formulari

Amb aquest volum monogràfic al lingüista Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 1905- Pineda de Mar, 1997), hereu intel·lectual del «seny ordenador de la llengua catalana», Pompeu Fabra, la Fundació Revista de Catalunya i la Fundació Pere Coromines, amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, commemoren el vint-i-cinquè aniversari de la mort de l’autor dels magnes Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana (1980-2001, 10 vols), Onomasticon Cataloniae (1989-1997, 8 vols) i, amb José A. Pascual, del Diccionario crítico etimológico castellano e hispánico (1980-1991, 6 vols.).

Aquest volum monogràfic —Joan Coromines, vida, obra i circumstàncies—ofereix, ampliada i actualitzada, una visió detallada de l’aportació científica, intel·lectual i cívica del nostre lingüista. Amb «El triomf de la voluntat», Carles Duarte i Montserrat passa revista, de manera global i ponderada, a l’aportació polièdrica de la seva vida i la seva obra. Joan Pujadas signa unes «Notes biogràfiques» minucioses posades al dia. I Àlvar Maduell, amb «La llarga llista de les mil excursions», revisa la passió excursionista de Coromines, indestriable de la seva vocació filològica. Un entranyable «Àlbum familiar» de fotografies il·lustra el volum, que es clou amb una exhaustiva «Bibliografia», a cura de Josep Ferrer i Costa.

COMPARTEIX