Entrevista a Mircea Cărtărescu

 

Ni ara no em sento un escriptor,
tan sols un home que escriu.

 

Us ofererim en obert la lectura de l’entrevista que Xavier Montoliu, traductor de l’escriptor romanès, li ha fet per a la nostra revista.  Un vam avançar un tast de la conversa en el número 323. Ara podeu llegir-la en la seva totalitat.

Citar:

Xavier Montoliu Pauli:  “Entrevista a Mircea Cărtărescu”,  Revista de Catalunya, núm. 323 (juliol – agost – setembre 2023), pp. 1-33.

 

Conegut i reconegut internacionalment, Mircea Cărtărescu (Bucarest, 1956) ens visita de manera regular des del 2014, quan va venir per primer cop a Barcelona, convidat al Festival Internacional de Poesia; aleshores, al Palau de la Música Catalana, es va sentir en romanès l’entranyable poema «Oh, Natalie, Natalie». El 2022, en ocasió del Dia Mundial de la Poesia, va participar en l’acte organitzat per l’Ateneu Barcelonès i el PEN Català, per parlar de poesia; la tardor passada, Mircea Cărtărescu va ser distingit amb el Premi de Literatura en Llengües Romàniques 2022, concedit per la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara. La seva obra, també traduïda en català a Lleonard Muntaner, Editor (amb traduccions de Xavier Montoliu Pauli) i a Edicions del Periscopi (amb traduccions d’Antònia Escandell Tur), té cada cop més lectors arreu, especialment en el món hispanoamericà, gràcies a …

COMPARTEIX